Mackaynieuws

17 september 2021

Beste ouders / verzorgers,

De eerste 4 schoolweken zitten erop. En wij zijn ontzettend blij dat wij weer 5 dagen open zijn.

Zowel in de SOafdeling als in de VSO afdeling kunnen wij weer gewoon ons onderwijs verzorgen. En vandaag konden we eindelijk ook weer naar het zwembad!!
In het VSO nog  met mondkapjes en al het personeel draagt nog een mondkapje bij het verplaatsen in de school. Maar met ingang van 27 september verdwijnen ook de mondkapjes.

In het SO zijn de oudste groepen op schoolkamp geweest. Wij kijken terug op een fantastisch kamp, met allemaal mooie groepsvormende activiteiten. Activiteiten in de kampeerboerderij, een bonte avond met muziek en dans, spelletjes in het bos en nog veel meer. Ik wil alle collega’s bedanken voor hun inzet in deze mooie kampweek. In alle andere groepen lag het accent op de zogenaamde ‘gouden weken’. Dat zijn de weken waarin er volop wordt gewerkt aan allemaal groepsvormende activiteiten.

Op donderdag 16 september heeft de SO afdeling van de Mackayschool mee gedaan een onderzoek van de onderwijsinspectie. De onderwijsinspectie monitort in samenwerking met de Universiteit van Twente de leskwaliteit op het gebied van het didactisch handelen.

De onderwijsinspecteur heeft deze hele dag lees-, wordenschat-, reken- en wereldoriëntatie lessen bijgewoond. Aan het einde van de dag gaf zij de collega’s een paar mooie complimenten.

“het was een fijne dag”

“ik heb allemaal nette lessen gezien”

“Jullie zijn op een super mooie manier bezig”

Wij zijn allemaal blij en trots op deze mooie woorden.

Woensdag hebben wij met alle collega’s een studiedag en zijn de leerlingen dus vrij op deze dag.

Tijdens deze dag worden wij geschoold in :

-de nieuwe leesmethode

-het aanbieden van reken strategieën

En bespreken wij met ons team de uitkomsten van de onderzoeken “veiligheids gevoel van leerlingen”, het “medewerkers tevredenheidsonderzoek van het personeel” en het aspect “veiligheid” op onze school.

Gezamenlijk zullen wij gaan bespreken hoe wij ons klimaat op school kunnen vasthouden en waar nodig kunnen verbeteren.

Met vriendelijke groet,

Ronald Kamerman

Directeur

Of klik hier voor meer informatie.